Oud-voetballer Wim van Helvoort overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-09-2022 Bossche voetballer Wim van Helvoort op 84-jarige leeftijd overleden
...........................
Oud-speler bij BVV en FC Den Bosch Wim van Helvoort overleden..

Wim van Helvoort, bekend als speler [15 jaar lang] bij BVV en vervolgens FC Den Bosch is zondag 11 september 2022 overleden. Dertien jaar geleden overviel hem de ziekte alzheimer. Een opgelopen longontsteking werd hem fataal.

'Rebelse en pittige speler'
Wim was een populaire speler, energiek en slim als middenvelder. Daarover zegt ie zelf in het Brabants Dagblad 12 september 2022: ‘ Ik was een rebelse, emotionele voetballer’. Naast speler bij competitiewedstrijden en bekerwedstrijden was Wim van Helvoort ook enkele jaren als aanvoerder toen FC Den Bosch in de tweede en eerste divisie speelde. In 1970 moest Van Helvoort door aanhoudende blessures op 32-jarige leeftijd stoppen met betaald voetbal. In het dagelijks leven was Wim werkzaam bij de provincie Noord-Brabant en in het maatschappelijk leven actief als voorzitter van de woningbouwstichting SSW. Daarnaast was hij lid van Leefbaar ’s-Hertogenbosch en nam hij enkele jaren zitting voor de PvdA in de gemeenteraad.

Het afscheid van Wim van Helvoort vindt plaats zaterdag 17 september 2022 plaats in crematorium in Rosmalen [Oude Baan].