'Pettelpoort' markeert Vestingstad 2005

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-04-2005 In juni 2005 wordt op het kruispunt Pettelaarsweg,Oude Dieze, Zuidwal, Hekellaan een poort van bamboe gebouwd. Deze zgn. Pettelpoort markeert het feit dat 's-Hertogenbosch in 2005 is uitgeroepen tot Europese Vestingstad. De poort van bamboe is een ontwerp van beeldend kunstenaar Antoon Versteegde. Die poort gesitueerd aan de zijde Oude Dieze, en over de weg heen gebouwd, moet de samenwerking symboliseren met de burgers, de scholen en de organisaties van het festival, aldus Versteegde.

Een schets van de bamboepoort van Antoon Versteegde.
De locatie gezien vanaf de Oude Dieze. In geel is de poort aangegeven.

'Community Art' noemt Versteegde de opzet van deze bouw waaraan burgers en scholieren hun steentje kunnen bijdragen. 's-Hertogenbosch werkt met vijf andere steden samen in het project 'Water in Historische Stadscentra'. Daarmee wordt bedoeld dat water een nieuwe fucntie krijgt binnen de stedelijke ruimte.
Volgende week -27 april 2005- bezoeken 70 scholieren uit Breda het project. Zij zullen olv Antoon Versteegde in het toekomstige Jeroen Boschcentrum meewerken aan een bamboeproject.