Nieuwe productie van Paleis voor Volksvlijt: 'Ons Moeder'

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-03-2022 Paleis voor Volksvlijt met nieuw voorstelling ‘Ons Moeder’
 
..................
 Regisseur Vincent van den Elshout komt in mei 2022
in de Verkadefabriek met de nieuwe productie.'Ons Moeder'.

Na de succesvolle zomerproducties ‘Wij’ in 2019 en ‘Zij’ in 2021 komt het huisgezelschap van de Verkadefabriek begin mei met de zaalvoorstelling ‘Ons Moeder’. Ion die voorstelling gaat het gezelschap terug in de tijd en toont de gebruiken en gewoonten in gezinnen, bijv. met een liedjes zingende moeder, hoe er werd omgegaan met of gepraat over seks en liefde, de straffen die door pa en /of moe werden uitgedeeld. 

Het terughalen van die Bossche culturen gebeurt in een keuken waar het publiek tussen de beroepsspelers Evrim Akiyigit en Sabine Beens wordt ontvangen en de taferelen krijgen voorgeschoteld door Netty Dielissen-van Duren, Arianne de Jong en Youri Weijts-Hooijberg.

Regisseur Vincent van den Elshout legt als eentje uit een gezin met negen kinderen -het nog eens uit hoe dat het er vroeger aan toe ging. Het zijn Elshouts eigen verhalen uit zijn eigen jeugd. Die taferelen speelden zich meestal af in de keuken waar veel huishoudelijke zaken plaatsvonden en de kinderen vaak mee hielpen met de afwas, groenten wassen of aardappelen schillen.
De voorstelling ’Ons Moeder’ zet die moeders, aan wie we soms een hekel hadden en een andere keer op een troon plaatsten centraal en plaatst  tevens de eigentijdse moeders met hun plussen en minnen, er tegenover.
'Zonder die unieke huisbazinnen, waren wij er niet geweest,' zegt regisseur Van den Elshout met alle eer aan hun bestaan.