Bossche Zomer 2022 oproep naar ideeŽn en samenwerkingsverbanden

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-03-2022 Bossche Zomer doet oproep ideeën en samenwerkingsverbanden
 
De terrassen bij de Munteltuinen,langs de Binnenhaven en op de kade bij de Citadel waren  in 2021 een groot succes. Bij de Citadel was ook de opening  van Bossche Zomer 2021.
foto © olaf smit, 1 juli 2021 [foto boven].

De Bossche Zomer editie 2022 neemt Oekraïne mee in de reeks activiteiten Dat kan met zang muziek of bijv. een foodmarkt. Voorzitter Huibert Wilschut onderstreept daarmee dat het festival Bossche Zomer wat toegankelijker zal worden. Daarbij denkt Wilschut aan doven [ondertiteling bij films] en toegankelijker voor rolstoelgangers. Daarnaast nodigt de voorzitter groepen of organisaties uit met initiatieven te komen waar het element ‘ontmoeten’ in zit verpakt. Het gaat om bijzondere hotspots waar Den Bosch zich profileert als Cultuurstad van het Zuiden, waar een grote diversiteit aan activiteiten te beleven is.
Die inbreng is breed, aldus Wilschut: Naar liefhebbers van kermis wordt net zo goed geluisterd als naar de jaarlijkse bezoekers van de Boulevard. In 2021 kwamen er 250 initiatieven binnen.
Aftrap Bossche Zomer 2022
p woensdag 6 april is er in de Azijnfabriek een Inloop waar gelegenheid is over de opzet van Bossche Zomer 2022 van gedachten te wisselen, ideeën aan te dragen, of gewoon naar samenwerking te zoeken.