Afsluiting Zomernacht Theater Tol met acrobatisch muziekspektakel

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-09-2022 | Gewijzigd op: 03-09-2022
Afsluiting van Bossche Zomernacht op vrijdagavond 2 september 2022 van om 23.30 uur- 00.20 uur op de Markt met Theater Tol uit Antwerpen.  
 
..............
Het theatermuziekspektakel van het Antwerpse Theater Tol : ‘Pedaleando hacia el ciel’ [Fietsend tot in de hemel].  
Het ronde parasolachtige wiel waarop beelden werden vertoond en waaraan acrobatische engelen hingen die in fietsjes werden rond gereden. .
Ook meer midden op de Markt [nabij Jeroen Bosch] bevond zich een groot podium, dat gebruikt werd vooral door de twee solisten die er fragmenten uit onder meer bekende opera's zongen, zoals uit Carmen en een Avé Maria. Op deze foto gebeurde dat gezamenlijk met de vier engelen die door bakfietsen werden rond gereden.  foto © paul kriele, 2 september 2022

Voor een circa 700-800 toeschouwers [veelal jongeren], die waren samengekomen op de Bossche Markt voltrok zich een min of meer acrobatisch muziekspektakel.  Vrouwelijke,  als feeën verklede, acrobaten die aan een parasol-achtige ring hingen, acteerden op de muziek uit een serie bekende opera's gezongen door een solist op het podium en een collega soliste,  die  aan het slot van de avond boven in die open 'parasol' hing. Met serpetienes, zakdoekjes en uiteindelijk vuurwerk werd deze  even unieke als spectaculiare Bossche Zomer Nacht afgesloten. Dat deed adembenemend Theater Tol uit Antwerpen met de voorstelling ‘Pedaleando hacia el ciel’ [Fietsend tot in de hemel]  
Terecht klonk er geregeld applaus en gejuich vanuit het toegestroomde jeugdige publiek . 

 
.......................
Theater Tol bracht een uniek muziekspektakel als afsluiting van de Zomer Nacht van vrijdag 2 september 2022. foto's © paul kriele, 2 september 2022.
....

Pensmarkt
Op de Pensmarkt gaven - soms in extase - drie jongeren op het ritme van de beat - straatdance acts weg. foto ©paul kriele, 2 september 2022. 

Bericht van 13 augustus 2022: Bossche Zomer Nacht op 2 september 2022.

Op vrijdag 2 september 2022 wordt Bossche Zomer afgesloten met een Bossche Zomer Nacht. In dat slotfestival zitten een Uitmarkt, muziek, dans en theater, onder andere van Theater Tol. Die avond blijven de winkels tot 23.00 uur open. In uiteenlopende winkels en musea zijn er op pop-up podia optredens van comedy, jazz, urban, art klein kunst tot aan poëzie. De twee grote musea bieden [tussen 19.00-22.00 uur] een theeceremonie, silent disco en rondleidingen.
De afsluiting gebeurt om half 12. Dan treedt op de Markt het Theater Tol uit Gent op met een spectaculaire voorstelling boven het publiek:‘Pedaleando hacia el ciel’ [Fietsend tot in de hemel.] 
..........................
Optreden van de Gentse groep Theater Tol met 'Pedaleando hacia el ciel'.
foto © pedaleando hacia el ciel/theater tol


Terug naar boven