Gigantische [10 x 15 meter] graffity op laatste flat Copernicuslaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-05-2022 | Gewijzigd op: 11-05-2022
Gigantisch [10 x 15 meter]  graffiti op laatste flat Copernicuslaan in West I Dinsdagmorgen 10 mei 2022 werd het kusntwerk met een laatste verfstreek door de ambassadeiur van Brazilië Paulo Roberto Caminha de Castilhos Franca onthuld.
 
........
Het 15 x10 meter grootte kunstwerk dat is aangebracht door leden van Kings of Colors naar een ontwerp van de  Braziliaan Pixote Mushi.
foto's © paul kriele, 9 mei 2022.. 
.....
Door artiesten van Kings of Colors is in de afgelopen twee weken op de laatste flat van de Copernicuslaan Oostzijde een gigantisch kunstwerk aangebracht van 15 x 10 meter. De wandschildering [street art] gemaakt door de Braziliaanse Pixote Mushi is het eerste in deze soort, aldus Jan-Henk van Ieperen van Kings of Colors. Woningbouwvereniging en het Open Art Museum hebben bijgedragen aan deze kunstuiting. Voor de gemeente is het zijdelings bedoeld als stimulans naar mee van deze streetart.
Voor Mushi was het de eerste keer dat hij buiten Brazilië iets dergelijks mocht opzetten. Zij opzet was om met zijn  werk een eerbetoon aan de inheemse bevolking van Brazilië te geven.

Dinsdagmorgen 10 mei 2022 werd het kusntwerk met een laatste verfstreek door de ambassadeiur van Brazilië Paulo Roberto Caminha de Castilhos Franca onthuld.
Het is namelijk aan de ambassadeur te dnaken dat deze kunstuiting tot stand is gekomen. Daar achter schuilde de organisatie  Open Art Museum die met een actie tot een uitwisseling van kunstenaars wist te komen. Daarvoor trokken Brazilianenh hun portemonnee.