Infocentrum op bolwerk St.Jan komt in het zicht

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-03-2014 | Gewijzigd op: 25-03-2014
In grove lijnen komt het nieuwste Bossche infocentrum langszij de Sint Janssingel in beeld. In het daar door Laudy te realiseren informatiecentrum werken VVV, de Hertogboeren en studenten van de horecaopleiding van het Koning Willem 1-College samen. Het bestuur van de Kring Vrienden van’s-Hertogenbosch dreutelt al jaren of ze wel of niet met bijv. een balie deelgenoot wordt aan het infocentrum.

Het nieuwste Bossche informatiecentrum langszij de Dommel aan de St.Janssingel.

Boven: Een inkijk en een aanblik vanaf de rivier de Dommel.
-Rechts: Een inkijk in het interieur van het centrum dat beheerd gaat worden door de VVV. De horeca gaat mede door studenten van het KW1-College geëxploiteerd worden. Het ontwerp is van Ex Interiors. 
Bouw van het centrum door Laudy Bouw-en Ontwikkeling
.

Op de plek dichtbij de Wilhelminabrug  heeft vijf eeuwen geleden een Koepoort gestaan. Het was de westelijke uitvalsplek die via de Sint Jansstraat liep. Dat markante punt kreeg in 1528 een opvolger met de naam Sint Janspoort. Toen is ook het Sint Jansbolwerk aangelegd. Het was, vijf eeuwen geleden, toen de Visstraat nog geen uitvalstraat was, met een houten brug over de Dommel, de in –en toegangsweg tot de stad vanuit/richting Vlijmen.
Het nieuwe centrum, dat verlaagd is gelegen, op de hoogte van de rivier de Dommel, heeft zowel aan de zijde Dommel als aan de zijde Sint Janssingel een glazen wand zodat ereen  in-en uitkijk bestaat. Overigens is er vanaf straatniveau een lift naar beneden. Eeuwen oude restanten, zoals een oud straatje en de poortmarkeringen, zijn in het ontwerp opgenomen.

Binnen is er een grote horecavoorziening [150 plaatsen] die bediend gaat worden door studenten van het KW1-College. Aan het terras buiten komt een opstapplaats voor rondvaartboren [o.a. de Hertogboeren]. Rederij Wolthuis heeft een steiger naast het bolwerk. Ex Interiors heeft het interieur van het centrum ontworpen.
Omdat het centrum laag is gelegen dient er een ingenieuze waterkering te worden aangelegd.
Het streven is er op gericht dat eind dit jaar het informatiecentrum klaar is.

Terug naar boven