Technisch bureau brengt St.Jansbolwerk nauwkeurig in kaart

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-10-2011 | Gewijzigd op: 05-10-2011
Momenteel zijn specialisten van een technisch bureau  [zie link] het gehele St. Jansbolwerk, zoals het er nu bij ligt, in kaart te brengen. De bureaus zijn gespecialiseerd om voor aannemers, bouwbedrijven en architecten het bouwproces en etail - vast te leggen. Dat gebeurt met 3D archeologie waarvan Den Bosch de primeur had. Met deze lasersnaners komen de archeologische resten in beeld.
De bureaus werken ook voor het  SM's en het Noordbrabants Museum dat in het Museumkwartier in ontwikkeling is.

Het St. Jansbolwerk is bestemd om daar, met behoud van oude muren en stadspoortdelen, een infocentrum te bouwen. Maar de archeologen zijn gestuit op tamelijk oud straatwerk van rond 1530. Naast de St. Janspoort werden - kort vóór Maritiem- twee pleintjes van veldkeien blootgelegd. Daarop is het onderzoek door de archeologen gestopt. De gemeente beziet op welke manier oude delen bewaard  c.q. opgenomen kunnen worden in het plan van een infocentrum.

Opnamen van het terrein, waar  - midden achter op beide foto's - een plein van veldkeien werd aangetroffen.  Het St.Jansbolwerk langszij de St.Janssingel, waar een infocentrum moet komen. Daarachter zijn delen van de oude -13e eeuwse -stadsmuur te zien. 
foto's © paul kriele, 4 oktober 2011

Het fototechnisch vastleggen* van het gehele St.Jansbolwerk.
Technici van 'meetstreep.tekenwerk.nl' brengen  fotografisch het bolwerk in kaart. foto's © paul kriele, 4 oktober 2011.

*Zie ook de site van  meet-tekenwerk.nl  of specifiek de pagina archeologie vanPelserHartman 
en met name project St. Janssingel  de twee bureaus zijn aan elkaar gelieerd.
.


Terug naar boven