Start elf elf met een Mis en Kikvorschenmuziek

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-10-2022 Start elf elf met een Mis en Kikvorschenmuziek
...........
Carnaval 2018 Met 'elf elf' abseilen met de Oeteldonksevlag vanaf de Sint Janstoren.
foto © paul kriele, 11 november 2018.

De opening van het carnavalsseizoen start dit jaar op elf elf in de Sint Jan. Daar wordt om 9.30 uur door plebaan Vincent Blom een ’carnavalsmis’ opgedragen. Tenminste dat moet een traditie worden. Het carnavaleske komt dan van de, 95 jaar bestaande komische fanfare van De Kikvorschen. Daarna zal om 11.11 uur Peer van den Muggenheuvel het carnavalsseizoen officieel openen vanaf een extra podium, waar daarna ook de Kikvorschen en andere muziekskes kunnen optreden.
Er komt die dag geen tent ode Parade maar wel op de Markt. Voor de jeugd van Oeteldonk is het feestplein dit jaar verhuisd van het Minderbroedersplein naar de Parade.
Ombouwen cafée's binnen beperkte uren..
Ook op tijd zijn de tachtig bij elf elf aangesloten horecazaken Die nemende woensdagavond 9 november en de donderdag 10 november om hun zaak in een carnavalscafé om te zetten. Met maximaal twee tappunten op hun terras Bier gaat dit jaar- net zoals met Jazz in Duketown, in plastic [statiegeld-] bekers. Dit jaar geen polsbandjes en ook het afsluiten van straten met alleen voor polsbanddragers toegang [Ridderstraat], is van de baan. Wel wordt voort Korte Putstraat en Snellestraat door een bedrijf weer aan Crowdcontrol gedaan. Er komen in de binnenstad ook extra toiletwagens te staan.
Bron: Brabants Dagblad, dd.21092022.