Op Elf Elf start carnaval 2022-2023 in Oeteldonk

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-11-2022 | Gewijzigd op: 13-11-2022
...
Een volgepakt speciaal opgezet podium op de Parade dit jaar met naast  Peer van den Muggenheuvel, Kees Minkels,de jeugdprins Taak I en diens adjudant Mats van Kemenade, burgemeester Jack Mikkers en De Kikvorschen.
foto © paul kriele,  11 november 2022.

Den Peer opende het Oeteldonks carnaval 2022-2023 Op den Elfde van de Elfde opende Peer van den Muggenheuvel op de Parade. onder een stralend Oeteldonks zonnetje [het carnavalsseizoen 2022-2023 Op een extra groot podium, goed in het zicht van ruim 2.000 -in rood-wit en geel uitgedoste Oeteldonkse burgers, verklaarde Peer van den Muggenheuvel, na een korte toespraak en het zingen van ‘Onze ouwe Sint Jan’ en even later het Oeteldonks volkslied het carnavalsseizoen 2022-2023 voor geopend.
 
-Hierboven: Een paar honderd basisschoolleerlingen zongen spontaan en uit volle borst bij gelegenheid van 800 jaar kathedraal 'Onze Ouwe Sint Jan mee.
-Hieronder: Peer van den Muggenheuvel memoreerde de goede verstandhouding met het kerkbestuur van de Sint Jan en bedankte plebaan Vincent Blom [links in licht blauwe boeren kiel] voor de goede relatie die met de Sint Jan is opgebouwd en bood de plebaan een kadootje aan.

'foto's © paul kriele, 11 november 2022
...

Tot het protocol van deze morgen behoorden ook de assessor van Den Peer Kees Minkels, de jeugdprins Taak I en diens adjudant Mats van Kemenade, burgemeester Jack Mikkers en De Kikvorschen. Eerstens begroette Den Peer de Bossche jeugd van de basisscholen. Die straks met ons mee gaan zingen. In zijn daarop volgende toespraak verwees hij naar de ernstige situatie: 'Corona ligt achter ons.,Maar om nou te zeggen dat het allemaal koek en ei is.. Dat is zeker niet waar'. Daarbij verwees den Peer onder meer naar de oorlog in Oekraïne, de stikstofcrisis en het probleem met het klimaat. Ook zei hij nog dat er een stel kwaaitongen op de wereld rondlopen die anderen zo maar beschuldigen of uitschelden.. 'Maar,' vervolgde Den Peer, ‘wij laten vandaag zien hoe het ôk kan. Deel het geluk toch met elkaar. Wa ge ok bent iedereen moet zich in Oeteldonk thuis kunnen voelen.'
Aanhakend op het carnavalsmotto 'Omèrrumt oe' riep de Peer zijn burgers van deze stad, waar zoveel eenzamen zijn, op hen eens een keertje in de èrrum te nemen en met hem of haar een stukje te gaan wandelen.

'Onze Ouwe Sint Jna'T
Tussendoor kwam even plebaan Vincent Blom ten tonele.  Blom was de gastheer en initiatiefnemer  van mogelijk een nieuwe Oeteldonkse traditie. Op deze elfde van den elfde droeg hij om 9.30 uur in de  Sint Jan een carnavalsmis op. Daarvoor was hij geïnspireerd door de jubileumactiviteit 'De nacht van de Sint Jan', waarin Blom en Peer van den Muggenheuvel ook al gezamenljk optraden.
Dus niet per ongeluk dat Den Peer vanmorgen een cadootje voor Vincent Blom had meegebracht. Als apotheose van dit onderdeel van de Elf Elf-viering klonk op wens van Blom, het door heel de Parade -ondersteund door tientallen opgertommelde carnavalsclubjes - meegezongen lied 'Onze Ouwe Sint Jan'. 
 
..........
Peer van den Muggenheuvel en zijn assessor Kees Minkels. De Peer vandaag: 'Neem eens een eenzame in oewen èrrum'. foto © paul kriele, 11 november 2022.

 In de volgende act nodigde Peer van den Muggenheuvel plebaan Vincent Blom uit het podium te bestijgen. Blom refereerde naar de voor gesprekken met de Oeteldonksche Club waarin het idee ontstond bij 800 jaar Kathedraal op de Elfde van de Elfde het lied ‘Onze Ouwe Sint Jan‘ te zingen. Dat gebeurde uit volle borst door de gasten op het podium, spelend door De Kikvorschen en door duizenden uitgelaten omstanders. Allen gedirigeerd door Kees Minkels’ met zijn maatstokje..

Daarna opende Peer van den Muggenheuvel, luid, met verheven stem en onder luid gejuich van de toehoorders ‘ Hierbij verklaar ik Oeteldonks carnaval 2023 voor geopend’. Het feest kon beginnen.
...
Gejuich van het publiek en serpentines vlogen door de lucht toen Peer van den Muggenheuvel het Oeteldonks carnaval  seizoen 2022-2023 had geopend.
foto © paul kriele, 11 november 2022.


Terug naar boven