Vesting: Voetgangersbrug onder Willemsbrug klaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-05-2006 Vestingwerken: Voetgangersbrug  onder Willemsbrug klaar    10 mei 2006.
De voetgangersbrug onder de Willemsbrug is klaar. Vandaag woensdag 10 mei 2006 wordt de laatste hand gelegd aan de taluds en de taludbekleding met graszoden. In de keten van de wandeling rond de oude vestingstad, die de vestingmuren volgt, is dit weer een van de moeilijkst neembare schakels. De loopbrug verbindt de zijde Vughterstuw [eiland] met de zijde Westwal, waar naast de fiets-loopbrug over de Dommel een trap naar boven aan de Westwal leidt.

Hierboven: de voetgangersbrug onder de Willemsbrug is klaar. De schakel tussen Het Bossche Broek, via de Vughterstuw, naar de Westwal is gesloten.
Rechts: de Westwal, waarvan de muren weer zichtbaar zijn gemaakt. Dat zichtbaar maken wordt niet voortgezet ter hoogte van de Mariënburg/St.Janssingel. Daar zal het talud gehandhaafd blijven. Er komt ook geen voetgangerspad onderaan het talud, wel een pad langszij de parkeerstrook.


foto's © gerard monté, 11 juni 2006.
 

De loopbrug tussen de Molenberg en de Van der Does de Willeboissingel. Daarachter de houten trap naar boven voor de wandelaars langs de vestingwerken. De loopbrug die van onder de Willemsbrug te voorschijn komt.
foto's © paul kriele, 10 mei 2006.