Bij Galant: Presentatie MAAT magazine

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-11-2022 | Gewijzigd op: 01-11-2022Presentatie magazine 'MAAT' in het pand van Farent aan de Rogier van de Weydenstraat
..................
-Hierboven: Wethouder Marianne van der Sloot bekijkt het zojuist verschenen magazine 'MAAT nadat ze dat van Tamara de Jonge van Galant als eerste uitgereikt kreeg.
-Hieronder Het magazine dat over de hele stad wordt verspreid.

foto's © paul kriele, 1 november 2022. 
.............................
In het gebouw van Farent aan de Rogier van der Weydenstraat werd dinsdagmiddag 1 november 2022 aan wethouder Marianne van der Sloot het MAAT-magazine overhandigd. De ceremonie was tevens de afsluiting van de MAAT-campagne. Doel daarvan was vrijwilligers, waarvoor voortaan de naam MAAT werd gekozen, te werven. De verzamelnaam Maat staat voor vrijwilligers die luisteren, steun geven of leuke dingen kunnen of iemand kunnen begeleiden.
De zaal bij Farent, waar de presenatie van het magazine MAAT zich voltrok.
De aanwezigen afgevaardigden van 15 organisaties ontvingen allen een roos. Dat wordt,  sprak Andree,  als symbool gezien van het begrip 'vervolmaking' / het realiseren van wensen van mensen
. Johan Andree, senior manager bij Farent deelde de rozen uit. foto's © paul kriele, 1 november 2022.

Bij de presentatie waren afgevaardigden aanwezig van uiteenlopende Bossche instanties, zoals Farent, de Zonnebloem, Buddy hulp, Van Neynsel, Thuisgekookt, Galant, Humanitas, ABC Leer mee en de Stichting Fietsmaatjes

In haar welkom sprak Tamara de Jong over hoe en waarom deze campagne in 2019 was ontstaan. In die tijd was er een grote behoefte aan vrijwilligers. En toen kwam 2021 het jaar van de vrijwilliger, twee redenen waaruit dit initiatief voor MAAT is opgepakt. ‘De eerste campagne leverde 80 nieuwe vrijwilligers op en we streven in een volgend traject naar het getal honderd,‘ sprak De Jong zich daarop al te verheugen. Ook toonde zij zich erg blij dat er deze middag 15 verschillende organisaties waren samen gekomen. ‘Dat is goed voor de onderlinge samenwerking,’ aldus Tamara de Jong. 
Het magazine MAAT wordt over de hele stad gedistribueerd zodat nog meer de kans bestaat op aanmelding van nieuwe kandidaten voor deze vrijwilligersfunctie.
Wethouder Marianne van der Sloot vindt 'MAAT' een hele sterke en frisse naam voor het begrip vrijwilliger. ‘Het zegt ook iets over de onderlinge samenwerking van de organisaties in plaats dat zij concurrerend bezig zijn. MAAT is ook de naam voor de nieuwe vorm van DOEN. Steun en hulp geven. Voor wie je het ook doet.’
Voor meer info: www.galant.nl/maatwerk
 
Uiterst rechts Johan Andree, senior manager bij Farent. Voor hem: Leonie van studio Schepers die de campagne heeft ontworpen.
Links achter haar Marcel Ploegmakers van Buddyhulp  die voor collega Joan de Kok waarnam.
Middenin wethouder Marianne van der Sloot en rechts achter haar Tamara de Jong .Rechts naast haar Marga de Leeuw senior beleidsmedewerker bij de gemeente. 

foto © paul kriele, 1 november 2022.

 

Terug naar boven