André van den Eerenbeemt overleden/Hoogstaande uitvaartdienst

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-07-2023 | Gewijzigd op: 08-07-2023
Zaterdag 1 juli 2023 is André van den Eerenbeemt op 85-jarige leeftijd overleden.

Van den Eerenbeemt, leidde met zijn vrouw Bernadette van den Eerenbeemt-Meinders het  bureau Van den Eerenbeemt Landschapsarchitectuur, gevestigd in het monumentale pand op Postelstraat 66.
Een van André’s hobby’s was tuinieren, een tak waarin zijn vrouw zich had gespecialiseerd.
André, een carnavalsliefhebber, was mede-oprichter van CV Piep en Blaoslust en in de jaren 80 bestuurslid van de Heemkundekring De Boschboom.
André stond bekend om zijn originele manier van humor, zijn scherpzinnigheid en accuratesse. Kortom een vriend met wie het interessant en gezellig was om mee om te gaan.
Op zaterdag 8 juli 2023 vindt in de Grote Kerk op het Kerkplein de afscheidsdienst rond André van den Eerenbeemt plaats. Aansluitend wordt André in besloten kring begraven.

Zaterdagmiddag 8 juli 2023 vond in de Grote Kerk de afscheidsdienst van Andée van den Eerenbeemt plaats.

 

................
Hierboven: afscheid van André van den Eerenbeemt zaterdagmiddag 8 juli 2023 in de Grote Kerk op met Kerkplein werd
bijgewoond door familie, vrienden en relaties en ook door een deputatie van Piep en Blaoslust waarvan André de oprichter was. Zij speelden na afloop van de dienst op het plein enkele afscheidsmelodieën.

Indrukwekkende en hoogstaande afschedsdienst
Bij de dienst ,die door tegen de 200 personen werd bijgewoond sprak als eerste zus Elsemarie een treffende levensloop uit, waarin verweven waren een reeks van karakteristieken van André. Het was een met humor doorspekt relaas waarin de emoties en bovenal haar respect en liefde voor 'broertje André' doorklonken. Ook al was André's gebaar maar zo simpel. 
Ook dochter Josefine bracht in mooie woorden verpakt de persoon van vader André naar voren..Prachtig klonk het Avé Maria door dochter Barbara gezongen en begeleid door haar vriend Guido.  Een teken - op zo'n moment - van zoveel moed klonk uit de korte voordracht van Bernadette die met haar gedicht nog eens een onaflatend bewijs van [elkaars] liefde uitsprak.
Het enige woord dat André tijdens zijn ziekte nog volledig kon voortbrengen was 'Bernadette'.
Zoon Johannes  wist de creatieve vader neer te zetten van wie hij  veel geleerd had. Bijzonder  was de verhalen verteller André die Johannes markeerde. Zij zaten zo in ons ingekapseld dat wij het verloop ervan- ondanks vaders dementie - toch weer wisten te herkennen.
Allen spraken nog eens de bijzondere zorg van hun vader uit. Bijvoorbeeld wanneer hen ook maar iets overkwam of hen moeite kostte. Dan stond hij in persoon voor hen klaar. Met een enkel gebaar toonde vader zijn liefde voor zijn kinderen.  
André was voor hen 'de liefste vader van de hele wereld.'
Bij zulke woorden hielden zelfs de jongste kleinkinderen hun ogen niet droog. 

Dominee Ruud Schriemer, die de  dienst leidde, gaf allen tot slot een uit de bijbel gekozen boodschap van vrede mee. Bernadette had speciaal voor die Bijbeltekst gekozen. Schriemer sprak tot slot André's voornamen: Andreas Ferdinand Josephus Maria uit.
-----------------------------------------
Foto's hieronder. 
De familie brengt de baar met André van den Eerenbeemt naar de gereed staande limousine.
 Bij het vertrek van André's lichaam en de bus met familieleden speelde Piep en Blaoslust enkele toepasseijke melodieën. 
foto's © paul kriele, 8 juli 2023.
 


Terug naar boven