Verbindingsgang JBZ-Verbeeten officieel geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-03-2014 | Gewijzigd op: 27-03-2014
Op 26 maart 2014 is de verbindingsgang tussen het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Instituut Verbeeten officieel door de gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema geopend.
Patiënten kunnen nu voortaan gemakkelijk en comfortabel binnendoor voor een behandeling naar het radiotherapeutisch instituut. De verbindingsgang draagt bij aan de steeds hechter wordende samenwerking op het gebied van oncologie. Mevrouw Van Haaften legde symbolisch de verbinding tussen het Oncologisch Centrum van het ziekenhuis en Instituut Verbeeten door het ontsteken van een lichtkunstwerk van Herman Kuijer.
Symbolische opening van de verbindingsgang ziekenhuis met Verbeeteninstituut door de gedeputeerde Brigite van Haaften. Kunstwerk van Herman Kuijer met rode en groene ledlampjes, die tezamen een geel licht veroorzaken.

Na de ceremonie begaf het gezelschap zich naar de verbindingsgang, waar Gerard Tijmes, voorzitter RvBestuur Instituut Verbeeten en Peter Langenbach, lid RvB JBZ een toost uitbrachten op de nauwe samenwerking tussen het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Instituut Verbeeten. Een samenwerking die fysiek wordt versterkt door de verbindingsgang en symbolisch door het lichtkunstwerk.

Kunstwerk
Herman Kuijer wil met zijn kunstwerk troost en afleiding bieden aan de patiënten die het Oncologisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis bezoeken.
Het kunstwerk bestaat uit een raster in de vorm van een ellips. Aan het raster heeft Kuijer rode en groene ledlampjes bevestigd. Door additionele kleurmenging van rood en groen licht ontstaat er geel licht dat gereflecteerd wordt op het frame.