Verloskundige Cora van den Berg wint Bart Award

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-05-2014 | Gewijzigd op: 28-05-2014
Op dinsdag 27 mei 2014 werd in het Jeroen Boschziekenhuis voor de derde keer de Bart Award uitgereikt aan de verloskundige Cora van den Berg uit Zaltbommel. De prijs is genoemd naar gynaecoloog Bart van Turnhout **die op 11 december 2009 overleed.
Dit jaar waren er in totaal 3 genomineerden: Cora van den Berg*, Esther Rasenberg en Marieke de Vaan.

 
Verloskundige Cora van den Berg met de Bart Award.


*Cora van den Berg, verloskundige met een eigen praktijk in Zaltbommel, kreeg de meeste stemmen vanwege haar enorm positieve invloed in het integrale zorgproces. Zij is een topper in het slaan van bruggen tussen de eerste- en tweedelijn. Cora steekt niet alleen uren en energie in de samenwerking, haar persoonlijkheid en karakter zorgen ervoor dat er progressie wordt gemaakt. Pas geleden vierde zij haar 25-jarig jubileum als verloskundige. Zij heeft een groot hart voor haar vak verloskunde en daarbij plaatst zij de zwangere altijd centraal. Bart van Turnhout
* Bart Award
De Bart Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand binnen de verloskundige zorg die zich bijzonder heeft ingezet voor verloskundige samenwerking in de regio Den Bosch.
Bart van Turnhout was tijdens zijn werkzame leven steeds gericht op laagdrempelige samenwerking, waarbij hij de patiënt centraal stelde. Zijn vriendelijke, deskundige en vooral humoristische benadering was fenomenaal. Op 16 december 2011, de dag waarop Bart 56 jaar geworden zou zijn, is de Bart Award voor de eerste keer uitgereikt postuum aan Bart zelf. Zijn familie nam de onderscheiding, een bronzen beeldje van een zwangere vrouw, toen in ontvangst. Op dezelfde dag werd de ‘Bart van Turnhoutkamer’ geopend op de afdeling Verloskunde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Vorig jaar ontving Jacques Dirken, gynaecoloog JBZ, de Bart Award.