Ceremoniële opening 'Het OOG' op JB-ziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-09-2014 | Gewijzigd op: 19-09-2014
Het Jeroen Boschziekenhuis houdt op maandagmiddag 22 september 2014 een-publieke - ceremoniële opening van de installatie van het Het OOG* op het ziekenhuis. Dan wordt de levensechte iris [Ø 4 m], gekoppeld aan de installatie.
 
Peter Langenbach, bestuurslid RvB, legt uit waarom het JB-Ziekenhuis specifiek voor stadsproject OOG heeft gekozen en vertelt oogarts John van Haarlem over de affiniteit van de afdeling Oogheelkunde met het project. ook stadskunstenaar Lucas de Man zal een toelichting houden. Op het voorplein is er een kijkmoment voor de voltooiing van het bouwproces van het OOG.

-Boven: Het OOG op De Heus en links boven op Würth op de Brand en linkseen  toekomstig OOG op TheateradParade.

foto's  © henk van esch 8 april en 25 juli 2014
en paul kriele [l.] 17 september 2014.
 

Project OOG Den Bosch
Vanaf 25 september tot en met 1 november 2014 neemt het Jeroen Bosch Ziekenhuis, samen met de Heus, de Watertoren, het Theater aan de Parade en SAP deel aan stadsproject OOG Den Bosch. Het project, dat een reactie is op het sociaal-maatschappelijke verschijnsel van een afnemende cohesie, een toenemende individualisering en het ontstaan van een zeker anonimiteitsbeginsel, is vertaald naar een uitvergroot oog.

*Het OOG, een  ontworp van  Pascal Leboucq, is een levensechte iris waarin de toeschouwer kan plaatsnemen.