Ook Het OOG op JB-ziekenhuis geïnstalleerd

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-09-2014 | Gewijzigd op: 23-09-2014
Een publiekelijk realisatiemoment, zo noemt het JB-ziekenhuis de installatie van Het OOG op de gevel van het ziekenhuis. Dat moment begon met  een ceremonie op de boulevard van het ziekenhuis metw at toespraken.
Daarop  volgden de laatste technische handelingen en werd een levensechte iris [Ø 4 m] aan die installatie gekoppeld en met lucht gevuld.
Het OOG op JBZ.

foto © annuska houtappel, 22 september 2014.

Er volgde een toespraak van Peter Langenbach, lid van de Raad van Bestuur waarin hij uitlegde waarom het Jeroen Bosch Ziekenhuis specifiek voor stadsproject OOG Den Bosch heeft gekozen. Langenbach zei erg trots te zijn dat één van de vijf ogen aan het ziekenhuis komt te hangen. Oogarts John van Haarlem ging in op de affiniteit die Oogheelkunde heeft met het project.
 
-Links boven: Het ophangen van Het OOG, ontworpen door Pascal Leboucq. Het is een levensechte iris waarin de toeschouwer kan plaatsnemen, vandaar ook dat de afdeling oogheelkunde van het JBZ mee doet aan dit project. Het is overigens een van de redenen.
-Boven: vlnr. RvBestuurslid Peter Langenbach, kunstenaar Lucas de Man en ontwerper Pascal Leboucq en NN.
-Links: Stadskunstenaar Lucas de Man geeft op het voorlplein een toelichting op dit kunstproject
.

foto's ©  henk engel [bovewn] en
jan clemens lampe [l.], 22 september 2014.
 

Voordat de genodigden vanaf het voorplein het kunstobject konden aanschouwen gaf stadskunstenaar Lucas de Man  inzicht in zijn project.
Vanaf 25 september tot en met 1 november 2014 neemt het Jeroen Bosch Ziekenhuis, samen met de Heus, de Watertoren, het Theater aan de Parade en SAP deel aan stadsproject OOG Den Bosch.

foto's © janclemenslampe, 22 september 2014. Het installatiemoment op het voorplein van het ziekenhuis

Terug naar boven