Jan Karel vderStaay: voorzitter Stichting Vrienden JB-Ziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-10-2014 Jan Karel van der Staay is op 8 oktober 2014 aangetreden als nieuwe voorzitter van de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hij neemt het stokje over van Els van Breda Vriesman, die na vijf jaar voorzitterschap het bestuur heeft verlaten. Van der Staay:' Vrienden kunnen echt het verschil maken”, zegt hij. Volgens hem kan iedereen op zijn of haar eigen manier bijdragen aan een steeds prettigere omgeving binnen het JBZ. Deze belangrijke plek verdient de betrokkenheid en ondersteuning vanuit haar omgeving. Het JBZ verdient Vrienden.'
Jan Karel van der Staay nieuwe voorzitter Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Tijdens de bestuursbijeenkomst op woensdag 8 oktober hanteerde Jan Karel van der Staay voor het eerst de voorzittershamer. Van der Staay heeft al eens - 10 jaar geleden- bij de maatschap Interne Geneeskunde stage gelopen in het GZG.
Hierdoor en door zijn persoonlijke ervaringen met het ziekenhuis, is hij onder de indruk geraakt van de professionaliteit en passie van de medewerkers.Jan Karel van der Staay  was onder meer bestuurslid van de Tulleken Stichting verbonden aan de divisie Hersenen van het UMC Utrecht.

Tevens is hij betrokken bij het Hubrecht Instituut en adviseerde hij recent het Erasmus MC. Van der Staay heeft een achtergrond in het bedrijfsleven.