Jeroen Bosch Ziekenhuis richt Raad van Kinderen op

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-11-2014 | Gewijzigd op: 19-11-2014
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis richtte woensdag 19 november 2014 samen met 21 vooraanstaande bedrijven en organisaties een Raad van Kinderen op. Een dergelijke raad onderzoekt strategische dilemma’s van organisaties en geeft advies over mogelijke oplossingen.
Initiatiefnemers zijn Laurentien van Oranje (oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation) en Jan Bouke Wijbrandi (directeur van UNICEF Nederland). 

   

Bij de landelijke lancering waren deelnemende bedrijven, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, leerkrachten en kinderen aanwezig. 

Met de Raad krijgen kinderen een stem in vraagstukken die van invloed zijn op hun toekomst. 'Kinderen hebben geen ballast van regels. In hun hoofd is alles nog mogelijk en dat levert hele creatieve ideeën op,” aldus Peter Langenbach, Raad van Bestuur Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Doel is dat steeds meer bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties het voorbeeld zullen volgen van de eerste 22 voortrekkers. Het initiatief krijgt financiële steun van de Nationale Postcode Loterij. Voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt de Raad van Kinderen mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis.