JB-ziekenhuis: Dianne Bekkers, winnares Nightingale-prijs 2014

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-01-2015 Dianne Bekkers, unitmanager afdeling Chirurgie, kreeg tijdens de nieuwsjaarsreceptie -op maandag 5 januari 2015 -de Nightingale-prijs uitgereikt. Het is een prijs voor de meest patiëntvriendelijke medewerker van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dianne zet zich op een originele en enthousiaste wijze in voor de patiëntenzorg en zet daarbij altijd het belang van de patiënten en het personeel voorop. Naast een cadeaubon en een kunstwerk ontvangt de winnares € 5.000 om de patiëntenzorg op de afdeling Chirurgie te verbeteren.

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie reikte Renée Spermon [r.], juryvoorzitter en voorzitter van de Cliëntenraad, de prijs uit aan Dianne Bekkers.

Op initiatief van de Cliëntenraad looft het JBZ jaarlijks een prijs uit voor de meest patiëntvriendelijke medewerker.

De drie genomineerden waren naast Dianne Bekkers, Karin van Schijndel, verpleegkundige Kort Verblijf en Miep van Oploo, medisch secretaresse Beeldvormende Technieken.Uit het juryrapport
De Nightingale-prijs gaat naar Dianne, omdat ze in de ogen van de jury over de hele breedte van haar activiteiten het gedachtegoed van Florence Nightingale uitdraagt.
Zij is zich zeer bewust van de maatschappelijke functie die wij als ziekenhuis vervullen en de financiële (kostenbesparende) situatie die hier inherent aan is.


Een van haar belangrijke verdiensten is dat onder haar supervisie het afgelopen jaar verpleegkundigen zijn gestart met de EWS-trainingen (Early Warning Score). Verpleegkundigen ontwikkelen zich in het eerder herkennen van acute zieke patiënten en het hierop direct anticiperen.
Ook de andere twee genomineerden krijgen van de jury alle lof.
-Karin van Schijndel is een groot promotor van de patiëntgerichtheid op haar afdeling. Hierbij heeft zij als doel de communicatie met de patiënt van opname tot en met het ontslag steeds te verbeteren.
-Medisch secretaresse Miep van Oploo doet, met het oog op- en begrip voor de patiënt, altijd haar uiterste best om de voor een patiënt zeer beladen onderzoeken op afdeling Nucleaire Geneeskunde om comfortabel en zo snel mogelijk te laten verlopen.