Groep 6 Basisschool Het Palet wordt Raad van Kinderen JBZ

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-04-2015 Een van de groepen 6 van de Bossche basisschool Het Palet wordt de Raad van Kinderen* van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Op 9 april 2015 presenteerden Peter Langenbach, waarnemend voorzitter Raad van Bestuur en Linda Kemink, internist het dilemma in de klas. Zij legden uit dat het Jeroen Bosch Ziekenhuis mensen gezonder wil maken in het ziekenhuis. Als dat niet meer kan, willen de artsen en verpleegkundigen mensen helpen zo prettig mogelijk te leven met hun ziekte.

Goep 6 van Basisschool Het Palet.
Op de achtegrond vlnr internist Linda Kemink,
Peter Langenbach Raad van bestuur KBZ en Maurice Smit leraar Het Palet.
 

*Een Raad van Kinderen onderzoekt strategische dilemma’s van organisaties en geeft advies over mogelijke oplossingen. Zo krijgen kinderen een stem in vraagstukken die van invloed zijn op hun toekomst. Het vraagstuk waarmee de Raad van Kinderen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis aan de slag gaat, is: ‘Hoe maakt het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn omgeving gezonder?’

 Het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil ook wat doen om zijn (wijde) omgeving gezonder te maken of bij te dragen aan een prettiger leefomgeving. Het ziekenhuis is een grote organisatie waar dagelijks veel mensen naar toekomen. Daardoor is er veel verkeer, veel afval en wordt er veel energie gebruikt. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis doet zelf al veel om de impact hiervan op zijn omgeving te verkleinen. De vraag aan de kinderen was: ‘Wat kan het ziekenhuis nog meer doen?’

De komende acht weken doet de Raad van Kinderen op allerlei manieren onderzoek. Zo brengt ze onder meer een werkbezoek aan het ziekenhuis. Op 2 juli 2015 presenteert de Raad de oplossingen aan de Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en zij gaan onder leiding van Prinses Laurentien in dialoog. Prinses Laurentien is oprichter van de Missing Chapter Foundation, de organisatie die samen met Unicef Nederland initiatiefnemer is van de Raad van Kinderen.