Ketenzorg COPD ondertekend door JBZ en zorggroepen

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-04-2015 | Gewijzigd op: 13-04-2015
Op 9 april 2015 is een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), Zorggroep Elde in Boxtel, Vivent (locatie Mariaoord) in Rosmalen, Brabantzorg (locatie Nieuwhagen) in Den Bosch. De overeenkomst moet de deskundigheid en samenhangende zorg voor patiënten met longziekten [Chronic Obstructive Pulmonary Disease, ofwel] COPD].*  bundelen en coördineren. Populair gezegd is er voortaan tussen de uiteenlopende zorgverleners een meer samenhangende overdracht van patiëntengegevens, zodat ze niet telkens hetzelfde verhaal behoeven te doen. Daarnaast zijn verschillende werkgroepen binnen de keten verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onder meer informatievoorziening aan patiënten en nascholingen van hulpverleners.
'Dat is wat het ziekenhuis, de huisartsen en verpleeghuisartsen nu hebben bereikt voor onze COPD-patiënten. We zijn blij met en trots op de kwaliteitsafspraken die we hebben gemaakt’, aldus Peter Langenbach, voorzitter Raad van Bestuur JBZ.
Deze uitspraak wordt van harte ondersteund door de bestuurders van de deelnemende zorginstellingen. Vlnr.: Inge Fleischeuer (Vivent), Jacqueline Joppe (Zorggroep Elde), Wilma de Jong (Brabantzorg) en Peter Langenbach (JBZ).


 

*Een gelijksoortige overeenkomst voor ‘de juiste zorg, op het juiste moment, op de juiste plaats’ maakten eerder huisartsen en longartsen.