Piet-Hein Buiting nieuwe voorzitter Raad van Bestuur JBZ

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-06-2015 | Gewijzigd op: 02-06-2015
Met ingang van 1 september 2015 is Piet-Hein Buiting (53 jaar) benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hiermee volgt Buiting  Willy Spaan op die per 1 mei 2015 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum is geworden. Met de komst van Piet-Hein Buiting is de tweehoofdige Raad van Bestuur van het JBZ weer volledig.

Piet-Hein Buiting.de nieuwe voorzitter
van de Raad van Bestuur Jeroen Boschziekenhuis.
Peter Langenbach, lid RvB JB-ziekenhuis.

De functie van voorzitter van de Raad van Bestuur werd sindsdien tijdelijk waargenomen door Peter Langenbach, die lid van de Raad van Bestuur van het JBZ was en blijft.
Voor Buiting betekent zijn nieuwe functie een goede uitgangspositie voor de komende periode, waar er snelle ontwikkelingen zullen zijn in de zorg. Technologische innovaties, zoals e-health en gen-technologie zullen nieuwe mogelijkheden voor patiënten bieden. Zij zullen meer op hun persoonlijke situatie toegesneden behandelingen kunnen krijgen en veel meer regie over hun eigen zorg kunnen nemen. Zaak om als ziekenhuis samen met patiënten en andere zorgverleners, zoals de huisartsen, hier vorm aan te geven.’

cv van Piet-Hein Buiting
Piet-Hein Buiting studeerde geneeskunde, geschiedenis en bedrijfskunde en heeft ruime ervaring in de ziekenhuiswereld en zorgsector. De afgelopen twintig jaar was hij bestuurder van verschillende ziekenhuizen en werkt momenteel als interim bestuurder van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.
Buiting startte zijn carrière als arts maar richtte zijn aandacht al vrij snel op de bestuurlijke kant van de ziekenhuiszorg, onder meer als staflid Patiëntenzorg bij het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Naast onderzoeker [o.a. voor  Onderzoeksraad van de Veiligheid en de Europese Unie] en bestuurslid van meerdere landelijke commissies,
was Buiting jarenlang actief als opleider [kerndocent Centrum voor Zorgbestuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam]
Ook leidt hij, vanuit Tranzo (Tilburg University) en vanuit de Academie voor Medisch Specialisten, leergangen voor bestuurders en medisch specialisten in de zorg.