Huisartsenpost Jeroen Boschziekenhuis geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-07-2015 Bericht van zaterdag 4 juli 2105 Huisartsenpost JBZ officieel geopend
Door een naambordje te onthullen werd vrijdagmiddag 3 juli 2013 in het Jeroen  Boschziekenhuis de huisartsenpost geopend. Dat gebeurde door het driemanschap wethouder Huib van Olden, bestuurslid JBZ Peter Langenbach en Gerben Welling van de huisartsenpost Oost-Brabant. Daarna volgde wat toespraken over de aanloop, het nut en de kostenbesparing van een dergelijke post die patiënten min of meer selecteert alvorens ze voor een specifieke doktersbehandeling in aanmerking komen, of door een daartoe opgeleide SPEH-dokter kunnen worden behandeld.

Bericht van 30 juni 2015 Vrijdag opening huisartsenpost
Vrijdag  3 juli 2015 gaat officieel de huisartsenpost in het Jeroen Boschziekenhuis open. He ziekenhuis meldt dat in een persbericht, maar de media mochten het niet publiceren.
Dat is een erg vreemde gang van zaken: ten eerste was het  in juni  2014* [zie bericht hieronder] al bekend dat er in het ziekenhuis een huisartsenpost zou komen en ten tweede staat het bericht hierover ook op de site van het ziekenhuis...

  De huisartsenpost in het Jeroen Boschziekenhuis.
Na de ondertekening van het convenant in juni 2014  poseren de deelnemende partijen, vlnr.:Johan van Zeelst (VGZ), Rien Pijnenburg (CZ), Gita Gallé (Raad van Bestuur JBZ) en Gerben Welling (directie Huisartsenpost HOV).

*Uit bericht : Huisartsenpost samen met SEH in JB-ziekenhuis dd. 25 juni 2014.
Door een convenant [dd. 24 juni 2014] komt er binnenkort in het Jeroen Boschziekenhuis een gezamenlijke huisartsenpost [HOV] met de SEH [Spoed Eisende Hulp]. Dat convenant is naast het ziekenhuis en de HOV* ook door de zorgverzekeraar ondertekend. Zij bekrachtigen daar de samenwerking mee in de spoedzorg tijdens avond, nacht en weekend. Dat loket Spoedeisende Zorg [SEH] samen met de huisartsen komt er medio 2015. Daarmee vervalt de huisartsenpost in de Rijnstraat.