Kunstenaar Thom Brand wint JBZ Award 2015

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-07-2015 De aanmoedigingsprijs voor beginnend beeldend talent  is door het Jeroen Boschziekenhuis dit jaar toegekend aan Thom Brand. De pas afgestudeerde kunstenaar van AKV|St.Joost ontvangt € 2.500 om te besteden aan de uitvoering van nieuw werk en ook krijgt hij de gelegenheid op de boulevard van het ziekenhuis werk ten toon te stellen.
Thom Brand maakte indruk door de bijzondere 2-deling in zijn werk. Zijn installaties en objecten zijn van een prachtige, esthetische en poëtische kwaliteit met name vanwege de mooie materiaalkeuze.
Kunstenaar Thom Brand
met de gewonnen cheque van € 2.500.

De academie had 9 kunstenaars voorgedragen uit verschillende disciplines. De jury heeft 3 genomineerden voorgedragen voor de JBZ Award 2015. De jury heeft besloten dat alle 9 afgestudeerde kunstenaars hun werk mogen exposeren tijdens de zomerexpositie op de boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De JBZ Award is in 2012 voor het eerst uitgereikt en dit jaar mogelijk gemaakt door de Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Thom Brand
Thom Brand zoekt in zijn werken naar het moment waarbij het gebruiksvoorwerp over gaat in het kunstwerk of het kunstwerk overgaat in het gebruiksvoorwerp. Hij wisselt en speelt met het reële en het artificiële. Hij speelt met de spanning op het grensgebied van het autonome en het toegepaste. Het gaat hem om het functionele aspect, de ambacht en de esthetiek.