JB-ziekenhuis: Hypermoderne robot voor OK aangeschaft

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-07-2015 | Gewijzigd op: 14-07-2015
Eind april heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis de Da Vinci operatierobot''  vervangen door de nieuwste versie: de Da Vinci Xi. Het JB-ziekenhuis is met de operatierobot met dubbele console (werkeiland) het eerste ziekenhuis in Nederland. De urologen Bart Schrier en Harrie Beerlage hebben inmiddels50 patiënten met deze Da Vinci Xi geopereerd.
Door het dubbele werkeiland kan de robot ook bij het opleiden en trainen van andere medisch specialisten in worden  gebruikt.
Nieuwste aanschaf: Een operatierobot met dubbel
werkeiland [console] in het JB-ziekenhuis.
 

Beter zien is nauwkeuriger doen
Bart Schrier, uroloog: “Hoogcomplexe ingrepen waarbij gehecht moet worden, doen wij bij voorkeur met de robot. Het gaat om ingrepen zoals het verwijderen van de prostaat, blaas, niertumor. Ook doen we samen met de gynaecoloog verzakkingoperaties bij vrouwen met de robot.
Met de nieuwe versie kunnen we nog nauwkeuriger opereren, onder meer door de mogelijkheid om met groen licht (fluorescentie) de lymfeklieren beter zichtbaar te maken.
Het gebruik van de operatierobot heeft belangrijke voordelen voor de patiënt: minder pijn, minder bloedverlies en een sneller herstel.