Peter Langenbach, lid RvB van JB-ziekenhuis vertrekt

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-08-2015 | Gewijzigd op: 31-08-2015
Peter Langenbach, lid van de Raad van Bestuur en op dit moment waarnemend voorzitter van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, vertrekt bij het Bossche ziekenhuis. Na 7,5 jaar is hij toe aan een nieuwe uitdaging, zoals het persbericht zegt... .
Langenbach treedt toe -waarschijnlijk per 1 december aanstaande -als lid van de Raad van Bestuur van het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis. 

Het is min of meer bekend dat Langenbach onlangs werd gepasseerd als nieuwe voorzitter van de RvB van het Bossche ziekenhuis. Daar is per 1 september 2015 Piet-Hein Buiting (53 jaar) benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. zie bericht  Piet-Hein Beuning nieuwe voorzitter RvB artikel dd. 2 juni 2015

Peter Langenbach vertrekt als lid van de RvB van het JB-ziekenhuis.
Daar was hij interim voorzitter, maar
werd in die functie onlangs gepasseerd.
 

Peter Langenbach startte op 1 juni 2008 als Directeur Financiën & Control van het Jeroen Bosch Ziekenhuis  [aandachtsgebied de financiële zaken nieuwbouw]. Per 1 september 2011 maakte hij vervolgens de stap naar de Raad van Bestuur. Op het gebied van financiën memoreren wij graag zijn geslaagde inzet om de solvabiliteit van het ziekenhuis naar de gewenste norm van 15 procent te brengen. Zijn motivatie is om de kwaliteit van zorg van het ziekenhuis te verbeteren, vanuit de overtuiging dat een goede kwaliteit van zorg automatisch leidt tot kostenreductie.