Zoeken
Jeroen Bosch Ziekenhuis vanaf nu volledig digitaal voor patiënten
Printerversie |
In het EPD worden alle gegevens van patiënten van het JBZ digitaal vastgelegd. Patiënten kunnen thuis hun eigen medische gegevens inzien via MijnJBZ. Betrokken zorgverleners buiten het JBZ kunnen dossiers inzien als zij daarvoor toestemming hebben gekregen van de patiënt. Het ziekenhuis werkt dus vanaf nu volledig digitaal.
Vlnr: Tonny de Visscher (JBZ), Annejet Borgmeijer en Victor van der Hoeven (beiden van Chipsoft), Arianne van den Berg en Roger van Driel (beiden van het JBZ) geven een druk op de knop voor de Go Live van het EPD. |
![]() |
MijnJBZ is een beveiligde website waar patiënten toegang hebben tot hun eigen medische gegevens. Patiënten kunnen op MijnJBZ onder andere afspraken en opnames in het Jeroen Bosch Ziekenhuis inzien, een deel van hun dossier bekijken en vragenlijsten over hun gezondheid invullen. Inloggen kan alleen als patiënten in bezit zijn van een DigiD met extra controle via sms-code.
Nieuwe gegevens vertraagd zichtbaar
Op dit moment duurt het 30 dagen voordat nieuwe gegevens zichtbaar zijn voor patiënten in MijnJBZ. De ambitie van het ziekenhuis is om dit aantal dagen op termijn zo min mogelijk te laten zijn. De vertraging is ingebouwd zodat artsen, verpleegkundigen en patiënten de tijd krijgen om te wennen aan het systeem. Daarnaast geeft het artsen de mogelijkheid uitslagen eerst in zien en te bespreken met hun patiënten.
Eén dossier per patiënt
Voorheen hield elke medisch specialist zijn eigen dossier bij over de patiënt. Als een patiënt een aandoening of ziekte heeft waarvoor hij naar meer dan één medisch specialist moet, kon hij verschillende dossiers bij verschillende medisch specialisten hebben. Een patiënt met diabetes kan bijvoorbeeld consulten hebben bij een internist, een dermatoloog, een oogarts en een diabetesverpleegkundige. Hij had dus vier verschillende dossiers. In het EPD wordt alle informatie van deze zorgverleners gebundeld.
Megaklus
Programmamanagers Roger van Driel, Arianne van den Berg en Tonny de Visscher zijn trots op de soepele overgang van ‘papier’ naar ‘digitaal’ binnen het JBZ. Volgens hen was er sprake van een megaklus. “Voor veilige en efficiënte zorg moeten alle onderdelen van het EPD naadloos op elkaar aansluiten en feilloos werken. Van diagnostiek tot medicatie, van afspraken tot facturering.
draaien we nog niet op volle kracht, zodat we de laatste onvolkomenheden kunnen opvangen. De overgang naar het EPD is voor zorgverleners de komende dagen even wennen. Het kan voorkomen dat ze iets meer tijd nodig hebben. We vragen om begrip bij patiënten als ze hierdoor mogelijk wat langer moeten wachten."
Verder innoveren
Marcel Visser, lid Raad van Bestuur: “Het Jeroen Bosch Ziekenhuis zet met dit nieuwe EPD een stap naar de toekomst. Wij zijn het eerste ziekenhuis in Nederland waarbij het EPD is vormgegeven samen met een kwaliteitsprogramma en een Verpleegkundig Leiderschapsprogramma
Terug naar boven