Voorstelling ‘Schwanensturm’ op voorplein JBZ

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-07-2016 | Gewijzigd op: 05-07-2016
Op donderdag 14 juli 2016 dansen leerlingen van de Vooropleiding Hedendaagse Dans de dansvoorstelling ‘Schwanensturm’ op het voorplein van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De kunstcommissie van het ziekenhuis biedt een podium voor jonge dansers die zo podium ervaring kunnen opdoen in hedendaagse kunst.
Leerlingen van de Vooropleiding Hedendaagse Dans (VHD) onder leiding van repetitor Geraldine van de Griend* laten de dans ‘Schwanensturm’ zien aan toevallige voorbijgangers en bezoekers van het ziekenhuis. Er vinden op 14 juli a.s.  drie optredens plaats: 14.00 uur, 15.00 uur en om 16.00 uur. 

Leerlingen van het Rodenborch College van de VHD olv Gerarldine  van de Griend dansen 'Schwanensturm'.

‘Schwanensturm’ is een choreografie van de internationaal vermaarde choreografe Liz King. Deze choreografe heeft speciaal voor het Jeroen Bosch jaar deze choreografie ingestudeerd met de leerlingen van de Vooropleiding Hedendaagse Dans (VHD) in ’s-Hertogenbosch. Inmiddels is deze ook als openingsact te zien geweest bij Theater Festival Boulevard in 2015.
Dansers van de Vooropleiding Hedendaagse Dans (VHD)
De dansers van de VHD zitten op het Rodenborch College in Rosmalen en zijn tussen de 12 en 16 jaar oud. De leerlingen dansen gemiddeld 12 uur per week. Dans is hun passie en uitlaadklep en ze veroveren hiermee graag de harten van de bezoekers.

*Van de Griend is eigenaar van Dans- en Balletstudio Geraldine met 2 vestigingen in Rosmalen en Hintham. De dansschool heeft een compleet aanbod van dansstijlen in huis voor peuters, kleuters, kids en volwassenen.