Tapijt voor Vrede van Marianne van Heeswijk in het JBZ

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-12-2016 | Gewijzigd op: 15-12-2016
Beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk legt op vrijdag 23 december 2016  [11:00- 17:00 uur] op de vloer van de boulevard in het JB-ziekenhuis een Tapijt voor Vrede. Zij doet dit samen met vluchtelingen en nodigt iedereen uit om mee te bouwen. Door het leggen van het tapijt worden mensen op een gelijkwaardige manier met elkaar verbonden, aldus Van heeswijk.
Dit kunstinitiatief is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het JBZ. Het Tapijt voor Vrede bestaat uit tweedehands deksels, doppen, cd’s en lp’s.

Tapijt voor de vrede van Marianne
van Heeswijk, dat vrijdag 23 december
2016 in het Jeroen Boschziekenhuis kom te liggen
.

Sinds vorig jaar legt zij ‘Tapijten voor Vrede’samen met vluchtelingen en iedereen die mee wil bouwen.

Marianne van Heeswijk
De Bossche beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk (Veghel, 1961) is opgeleid aan de academies voor beeldende kunst in Arnhem en Tilburg. Daarna heeft zij 3 jaar als vormgeefster gewerkt in New York City.
Bij terugkomst begon zij haar eigen ontwerpstudio Villa van Heeswijk in 1994. Haar atelier is in het oude mortuarium van het GZG in ’s-Hertogenbosch. Zij exposeert met regelmaat door het land.
Tapijt voor Vrede
Steeds vaker is Marianne van Heeswijk (soms samen met andere kunstenaars) de drijvende kracht achter projecten waarbij het publiek, medewerkers van een bedrijf of de lokale gemeenschap participeren in de productie van een kunstwerk.