JB-ziekenhuis reikt Nightengaleprijs uit

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-01-2018 | Gewijzigd op: 11-01-2018
Maandagmiddag 8 januari 2018 heeft het Jeroen Boschziekenhuis [ initiatief Cliëntenraad] de Florence Nightengaleprijs* uitgereikt aan Thea Laghuwitz vaatverpleegkundige van de polikliniek Chirurgie.
Er waren tien kandidaten van wie drie genomineerden na een presentatie overbleven. Uit die drie werd door een jury Thea Laghuwitz uitgekozen. Thea levert  door haar gedrevenheid en kwaliteit op een bijzondere manier een bijdrage aan de klantgerichte  patientenzorg.

.......

-Boven en rechts boven: naast de voorzitter Raad van Bestuur Piet-Hein Buiting van het ziekenhuis en rechts de andere twee genomineerden: 
Maud Bessems [r.] oncologische
chirurg  MOC en Clarissa Kwaijtaal [l.],
senior adviseur patiëntencommissie MCCR.

foto's © chantal van de thillart, 8 januari 2018.
.........................................................................................
....................

De oncologisch chirurg Maud Bessems  denkt al na voordat de patiënt zich kan uiten.  Ze is de meest patiëntvriendelijke arts /medewerker van het ziekenhuis, zo betrokken als Maud zich opstelt. 

Clarissa Kwaijtaal, senior adviseur Patiëntencommissie, geeft haar ziel en zaligheid om de communicatie tussen zorgverleners en patiënten te verbeteren, met name heeft zij oog voor patiënten met  laag geletterdheid en/of lage gezondheidsvaardigheden.
 De winnaar ontving  naast een kunstwerk, ook  € 5.000, te besteden aan iets bijzonders voor de afdeling.

*Nightengale raakte door 
de Krim- oorlog bekend als verpleegkundige die door haar patiëntgericht optreden wereldberoemd werd. 
De Nightengale prijs betekent een stimulans en voorbeeld voor alle medewerkenden van hoog tot laag in de organisatie van het ziekenhuis die iets extra positiefs betekenen richting de patient qua vriendelijkheid of via een ludiek of slim idee.