Jeroen Boschziekenhuis door AD uitgeroepen tot beste topklinisch ZH

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-11-2018 | Gewijzigd op: 10-11-2018
In het  jaarlijkse onderzoek van AD en de Persgroep naar de TOP 100 van ziekenhuizen komt het Jeroen Boschziekenhuis als beste topklinisch ziekenhuis uit de bus. Dat meldt het Brabants Dagblad  [van de Persgroep] al vast. Vrijdag 9 november 2018 verschijnt de volledige uitslag in de bladen van het AD, zoals het Brabants Dagblad.
Het Màxima Medisch Centrum in Veldhoven/Eindhoven  staat in deze categorie Topklinisch dit keer op plaats 10, en -ook in Eindhoven - het Catharina op plaats 16. Onderaan eindigt het Elisabeth/Twee Steden Ziekenhuis in Tilburg/Waalwijk  op plaats 26.
...
Het AD voert jaarlijks dit onderzoek uit. In deze categorie wordt nog wel onderscheid gemaakt tussen algemene en streekziekenhuizen. Dus de academische en de specialistische kllinieken vallen er buiten. De jury beoordeelt op 36 aspecten die door de ziekenhuizen zelf worden aangeleverd, zoals oncologie, cardiologie, veel voorkomende operaties, complicaties rond operaties, toezicht op medicijngebruik, ligdagen en kwaliteit van de verpleging.

Eerste in de categorie Streekziekenhuizen werd het ziekenhuis ZorgSaam in Zeeuws Vlaanderen. In die reewsk eidigde het geldropse St.Anna op de 16e plaats, Bernhoven in Uden 28ste, Bravis Bergen op Zoom Roosendaal 30ste en het Elkerliek in Helmond/Deurne op plaats 37.