Open dag nieuw JB-ziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-05-2009 Op zaterdag 6 juni a.s. opent de nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis haar poorten voor het publiek. Op de landelijke Dag van de Bouw kan men achter de schermen van dit miljoenen [140 miljoen bouwkosten!]  kijken. Het JBZ wordt het grootste niet-academische ziekenhuis in Nederland. Het welkom geldt tussen 10.00–16.00 uur.  Stevige schoenen is een aanrader.
De bouwcombinatie Jeroen Bosch v.o.f., bestaande uit Ballast Nedam, Hurks van der linden en Strukton Bouw & Vastgoed zijn de partners in dit project .
Het nieuwe complex krijgt een capaciteit van 730 bedden en 16 operatiekamers. De oplevering vindt naar verwachting begin 2011 plaats.

De luchtfoto's van het compel;x langs de Vlijmsenweg, links gezien vanaf het Westen [vanuit Vlijmen] Het complex, dat  170.000 m²  beslaat, gezien vanuit de polder met Deuteren op de achtergrond.  
foto's © februari 2009

De nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis vordert gestaag. Dagelijks zijn zo’n 800 bouwplaatsmedewerkers actief met de afbouw van het ziekenhuis. De ruwbouw is met ongekende bouwsnelheid van 650 m² per dag gerealiseerd, dat betekent dat er in ieder geval elke 12 dagen een nieuwe verdieping bijkwam.
Het totale complex dient als vervanging voor de locaties Carolus en Groot Ziekengasthuis. .