Impressie nieuwbouw Jeroen Boschziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-06-2009 | Gewijzigd op: 07-06-2009
De 'Dag van de bouw' in het Jeroen Boschziekenhuis heeft 3.000 belangstellenden getrokken.

Zaterdag 6 juni 2009 was het de 'Dag van de bouw'. Publiek kon kijken in nieuwbouwprojecten. Zo was er een rondleiding over het tracé van de Randweg Vught richting JB-ziekenhuis. Daar waren nog net een dag van tevoren door de Mijnopruimingsdienst springladingen uit de oorlog tot ontploffing gebracht.

Ook de directie van het toekomstige Jeroen Boschziekenhuis op Willemspoort maakte de bouwlocatie toegankelijk voor het publiek. De ruwbouw op diverse etages kon worden bezichtigd. Men kreeg een indruk van een verpleegafdeling, de OK, IC en de technische ruimten. Langs een afgezette route stonden medewerkers om toelichting te geven.

Vanuit een kraanbak kon een luchtfoto worden gemaakt. Er was een koffie-en frisdrankstand en een kleine expositie met foto's van de bouw. Indrukwekkend waren de vergezicten op de Gement, de Randweg en het Paleiskwartier.
De bouwers hadden er van alles aangedaan om het de bezoekers naar de zin te maken, aldus onze fotograaf Herman van Boxtel.
De bouwondernemers zijn Ballast Nedam, Hurks van der Linden en Strukton Bouw & Vastgoed. De installateurs: Imtech, Burgers Ergon en Wolter & Dros.

Aankomst bij spandoek op kruising Deuteren. Tussenruimte tussen twee verpleeggebouwen.
In het rechter gebouw bevindt zich de hoofdingang.
De oudbouw.
foto's © herman van boxtel, 6 juni 2009.
De overgang tussen oud [l] en nieuw [r.]

Parkeerterrein met de voorzijde [stadse kant] van het ziekenhuis. De hoofdingang.
foto's © herman van boxtel, 6 juni 2009.
I Links: Indruk van de druklte op deze Open dag, waarop waaghalzen vanuit een kraanbak foto's konden maken..

   
Centrale hal waarvan de hoofdstraat door alle gebouwen heen loopt. Boven:  Geen radiatoren maar luchtverwarming in het ziekenhuis.
Onder: In elke toren is de 4e verdieping bestemd voor de techniek. Dat scheelt aan leidingen.
   
  Links boven: Uitkijk op polder de Gement.
Links: toekomstige binnentuin.

 foto's © herman van boxtel, 6 juni 2009,

Verpleeggebouw

Links boven: de skihelling in de zaal die de toekomstige collegezaal wordt.
Boven: de afdeling gynaecologie.
Links: de verloskamer.

 
Onder links: Verpleegafdeling zonder wanden.
Rechts:  3e verdieping OK en IC.
 
 foto's © herman van boxtel, 6 juni  2009.

Rechts:  Doorkijk tussen de verpleeggebouwen.
Onder: Uitzicht vanaf 5e verdieping op Randweg en Paleiskwartier.
Rechts onder: de toiletgroep op 2e verdieping.
 
   
 Hieronder: oude Alexander met de liftenschacht  Voormalig personeelsrestaurant in Alexander..
   



Terug naar boven