Doktoren Edgar v. Mil & Remco Havermans benoemd tot hoogleraren

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-10-2019 | Gewijzigd op: 04-10-2019
Kinderarts Edgar van Mil en voedingspsycholoog Remco Havermans zijn benoemd tot bijzonder hoogleraren ‘Jeugd, Voeding en Gezondheid’ aan de Faculty of Science and Engineering aan de Maastricht University in Venlo. De nieuwe leerstoel heeft als thema’s gezonde voeding en het effect op het lichaam, psychologische kennis, marketing en de ontwikkeling van nieuwe producten.
dr. Jan Klerken: ’Het unieke aan deze leerstoel is de combinatie van multidisciplinair onderzoek en bedrijfsleven. Hierdoor ontstaat unieke kennis, die van grote waarde is. Zo kunnen we er hopelijk met elkaar voor zorgen dat toekomstige generaties al vroeg in hun leven bewust gezondere voedselkeuzes maken.' 
 
Boven kinderarts- endocrinoloog Edgar van Mil en
onder voedingspsycholoog en docent/onderzoeksleider Remco Havermans..


foto ©  jbz, oktober 2019

Pasklaar antwoord
De onderzoekers richten zich in eerste instantie op gezinnen met jonge kinderen (t/m drie jaar) en pubers. Havermans: ‘Waarom eten jongeren niet gezond? Houden ze niet van groente en fruit? Weten ze niet wat (on)gezond is of geven ze weinig om hun persoonlijke gezondheid? Aan de leerstoel is ook een onderwijs- en educatietaak gekoppeld.
Dit biedt studenten de mogelijkheid om van dichtbij te ervaren hoe universitair onderwijs en toegepast wetenschappelijk onderzoek elkaar versterken.
De voedingspsycholoog en univesitair docent Remco Havermans (1974) is universitair docent en werkzaam bij de Faculty of Science and Engineering van Maastricht University. Sinds 2017 werkt hij bij Campus Venlo van de Faculty of Science and Engineering van Maastricht University waar hij onderzoek doet naar de psychologie van eten. Zijn expertise is de psychologie van eten: waarom eten wij wat wij eten? De nadruk in zijn onderzoek ligt op smaakbeleving (waarneming en waardering) en eetgedrag (voedselinname en voedselkeuze)..’

De aan het JBZ verbonden  Edgar van Mil (1969) is kinderarts-endocrinoloog en gespecialiseerd in hormonale ziekten, diabetes, groeistoornissen en obesitas, werkzaam in de vakgroep kindergeneeskunde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Van Mil is coauteur van het handboek ‘Overgewicht en obesitas bij kinderen’ waarin hij pleit voor netwerkgeneeskunde bij de aanpak van obesitas Van Mil is oprichter van het expertisecentrum overgewicht bij kinderen (Obesity Lifestyle Intervention Centre) in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Terug naar boven