Uniek samenwerkingsverband wondzorg regio Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-11-2019 Uniek samenwerkingsverband wondzorg regio Den Bosch

Jaarlijks zijn er 12.700 complexe wonden in de regio Den Bosch. Wonden die na drie weken behandeling nog steeds niet genezen zijn. Deze wonden zijn vaak zeer pijnlijk en invaliderend. In sommige gevallen is amputatie het laatste redmiddel. 
Maar liefst 21 organisaties in de Bossche regio sloegen de handen ineen om de behandeling van complexe wonden samen te verbeteren met als doel: het verhogen van kwaliteit van leven door een snellere wondgenezing.

Het netwerk waarin bijvoorbeeld verpleeg- en verzorgingshuizen, huisartsen, thuiszorg en ziekenhuis samenwerken bestaat nu twee jaar. De samenwerking levert mooie resultaten op. Waar vroeger ieder zijn eigen behandelmethode had en eigen wondverzorgingsproducten gebruikte, zijn nu kennis en ervaring uitgewisseld en best practices ontwikkeld. Of mensen nu thuis zijn of in het ziekenhuis, vrijwel overal ontvangen ze dezelfde bewezen goede behandeling met dezelfde producten. De gespecialiseerde wondverpleegkundigen vormen hierin de belangrijkste schakel.