JBZ opent leef-stijl-loket met levensstijl coach

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-04-2022 | Gewijzigd op: 07-04-2022
JBZ opent leef-stijl-loket voor adviezen en ondersteuning na een keuze voor een gezonder leven.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft met de GGD Hart voor Brabant,Leefstijlcoaching Den Bosch en Gemeente ‘s-Hertogenbosch een  Leefstijlcoaching aangesteld. Deze coach houdt een Samen Gezond Spreekuur in het Sport Medisch Centrum in Maaspoort. Daar kunnen personen uit Noord-Oost-Brabant die zich bewust worden van hun ongezonde levensstijl en de motivatie hebben dat te willen veranderen voor ondersteuning en advies terecht.
Werkwijze
Na een doorverwijzing van de zorgverlener naar het Samen Gezond Spreekuur volgt een eerste gesprek waarin het leven van de patiënt centraal staat. Daarbij gaat het over de huidige klachten, en meer nog over andere onderwerpen die van invloed zijn op de gezondheid. Ook wordt gekeken naar mogelijkheden van gezonder te leven. Dat kan zijn een gezonde voeding, lichaamsbeweging, nachtrust, stressreductie en vitaliteit.

Op basis van het gesprek wordt een persoonlijk plan van aanpak gemaakt onder eigen regie van de patiënt, die daar vervolgens ook zelf mee aan de slag gaat. Na drie weken volgt een telefonisch contact om te kijken hoe alles verloopt en na drie maanden een eindevaluatie..