Kerstmuziekboek: geschenk voor kinderen JBZ

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-11-2009 | Gewijzigd op: 27-11-2009
Kinderen die met kerst op de kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis liggen, krijgen een prachtig sprookjesboek. Het is een initiatief van de Lionsclub die daarin werd geïnspireerd door de anesthesioloog Chris Langenberg **

Het hoofd van de kinderafdeling, Ingrid Everaars, neemt op woensdag 9 december 2009 uit handen van de schrijver Maarten Hartveldt de eerste exemplaren van ‘Rudolphs Muziekboek’ in ontvangst. ‘Rudolph’ is een alternatief kerstverhaal met bijbehorende liedjes-cd, waarin allerlei culturen aan bod komen. Het boek is gemaakt door Maarten Hartveldt, onder meer bekend van de parkmuziek van de Efteling. Ambassadeurs van dit initiatief zijn oud minister-president Wim Kok en zanger Guus Meeuwis.Rudolphs Muziekboek is een sprookje voor kinderen dat verhaalt over vriendschap en vrede en daarnaast een vrolijke kennismaking is met andere culturen. Disney-ontwerper Michel den Dulk verzorgde de illustraties en musicalster Brigitte Heitzer en acteur Peter Lusse zongen de 12 liedjes in. 
**De legendarische Congolese zanger Lokua Kanza zingt een liedje over Afrika en anesthesioloog Chris Langenberg floot á la Roger Whittaker mee in het verhaal over de kangoeroe. Zie  [ook voor de recepten] www.rudolph.nu.