Openingsrevue in 2011nieuw Jeroen Boschziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-03-2010 | Gewijzigd op: 06-03-2010
De theatergroep van medewerk[st]ers van het JB-ziekenhuis 'Theabelle' zet in de zomer van 2011, na de officiële opening van het ziekenhuis in Willemspoort, een revue in 10 scenes op het podium in TheateradParade.

De cast met ziekenhuismedewerkers van 'Theabelle' en links het logo van de Revue en auteur Cees Slegers die een snel opeenvolgend verhaal over 5 eeuwen zorg bedacht.

foto's © paul kriele, 4 maart 2010.

De verhaallijn van deze 'Groote Bossche Ziekenhuisrevue'  is geschreven door Cees Slegers.  Dat begint in de sfeer van Jeroen Bosch en zet de zorg over 5 eeuwen in beeld:  van het [bekende schilderij] de Keisnijder tot de hedendaagse gewiekste zakenlieden met hun privéklinieken. Tussendoor worden onder meer de ziekenhuisfusies en de Godshuisregenten in flitsende scenes met tekst , muziek en powerpointbeelden, te kakken gezet.

De oudste 84 jaar, Toon van den Bergh en de jongste speler Sanna van den Burgh, snijden de  taart aan met het logo van de revue [zie hierboven]. Dat gebeurde bij de feestelijke presentatie van de revue in de Bloemenkamp op 4 maart 2010  met enkele Jeroen Boschscenes [ uit de 7 hoofdzonden], die door leden van de musicalvereniging werden opgevoerd. [zie fotoserie hieronder].

foto © paul kriele, 4 maart 2010.

Negen dagen, vlak voor de zomervakantie van 2011, zijn 140 man /vrouw voor en achter de schermen voor een volle theaterzaal in touw. De repetities met de cast van 60 man, die in november 2009 al werd geselecteerd, zijn al begonnen.

   
De zeven hoofdzonden, naar een schilderij van Jeroen Bosch, uitgebeeld door de musicalvereniging. foto's © paul kriele, 4 maart 2010.

Regisseur Mijke van Munster, muzikal leiding Stef Fennis, choreografie Yvonne den Dekker en regiesassistent Hennie Wijgergangs.

Terug naar boven