Nieuw sociaal plan voor JB'-ziekenhuismedewerkers

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-05-2010 | Gewijzigd op: 11-05-2010
---
Het Jeroen Boschziekenhuis is met de werknemersorganisaties- tot 2014 *- een nieuw sociaal plan overeengekomen.

Aanleiding is de samenvoeging van enkele organisaties in een nieuw gebouw en het feit dat het werk efficiënter wordt.

De directie schrijft in een bericht dat de gesprekken tussen de grootste werkgever van ’s-Hertogenbosch en de werknemersorganisaties probleemloos zijn verlopen. Hun oogmerk was eensluidend: 'medewerkers houvast bieden in een onzekere tijd van nieuwbouw en reorganisatie.'
Uitgangspunt van de directie was: geen gedwongen ontslagen en indien er een andere werkplek noodzakelijk is [..] dan volgt een 'goede begeleiding' die ingaat op herplaatsing, omscholing en detachering. 'Globaal wordt daarvoor een half jaar gerekend, maar omscholing kan soms wel wat langer duren,' zegt woordvoerster Saskia Byvanck.
Dan wordt de medewerker tijdelijk ingezet op een plek waar werk te doen is.'
Een ander belangrijk punt in het sociaal plan is dat het anciënniteitprincipe van kracht blijft.

De specialisten vallen buiten dit accoord. Van de 235 medisch specialisten zijn er slechts 40 in loondienst. Voor hen is er geen sprake van werkvermindering. 

De nieuwe samengevoegde** ziekenhuisorganisatie telt van de in totaal 4000 medewerkers er 150 minder. Door de nieuwbouw worden afdelingen samengevoegd en efficiënter georganiseerd. Dat betekent dat er voor minder mensen werk is. Naar schatting moet voor 150 medewerkers een andere werkplek in of buiten het ziekenhuis gevonden worden. Dan gaat het met name om medewerkers van het facilitair bedrijf, van de laboratoria en van de poliklinieken.
Maar al binnen een paar jaar wordt voor de Intensive Care, de operatiekamers, de Hartbewaking en de Spoedeisende Hulp, een personeelstekort verwacht.
 

*De ziekenhuizen in Boxtel, Zaltbommel waren al eerder daadwerkelijk gefuseerd. Dit plan heeft betrekking op het personeel uit het Carolus en het GZG, die nu  in één organisatie samengaan.
** In 2014 volgt een evaluatie. Het sociaal plan loopt in principe door.