JB-ziekenhuis: Voetballen voor revalidatie

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-07-2010 | Gewijzigd op: 26-07-2010
Medewerk[st]ers van het Jeroen Bosch ziekenhuis hebben een kleine € 9.000 bij elkaar gebracht voor de aankleding van een oefentuin voor patiënten van revalidatiecentrum Tolbrug.
In het door voetbalclub RKVV Emplina gesponsorde toernooi streden  op de velden van de Empelse club 6 voetbalteams en 8 volleybalteams tegen elkaar. De opbrengst gaat naar de inrichting van de oefentuin voor te revalideren patiënten van het nieuwe revalidatiecentrum op Willemspoort. Daar zijn bijvoorbeeld op de praktijk afgestemde situaties nagebootst.

Voorzitter van de Raad van bestuur Peter de Kubber [l]neemt de cheques in ontvangst.

Sponsors
De teams en de clusters van het Jeroen Bosch Ziekenhuis hebben veel geld bij elkaar weten te brengen. Daarnaast waren er een aantal sponsors die het toernooi mede tot een groot succes hebben gemaakt. Behalve Emplina sponsorde Buro Merks de volleybalnetten en DJ Gijs gaf na afloop -om niet - zijn medewerking aan het feest.

De eerste keer - in 2007 - voetbalden de medisch specialisten tegen elkaar voor het programma Beste Maatjes [behandeling van kinderen met overgewicht]. Het jaar daarop namen diverse ziekenhuisafdelingen deel aan een toernooi ten bate van de Zilveren Maatjes, uit welke opbrengst het verblijf van oudere patiënten werd opgevrolijkt.