Dagelijks 24 uur dotteren in JB-ziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-08-2010 | Gewijzigd op: 16-08-2010
---
Vanaf 1 september 2010 kunnen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch 24 uur per dag zeven dagen per week dotterbehandelingen plaatsvinden. Dat betekent dat patiënten niet meer buiten de regio behandeld hoeven te worden.
De dotteruitbreiding volgt doordat er een vierde interventiecardioloog is bijgekomen. Bovendien is het JB-ziekenhuis  een samenwerking aangegaan met Ziekenhuis Bernhoven in Veghel, zodat ook patiënten buiten Den Bosch in het JB-ziekenhuis terecht kunnen. Onlangs sloten beide ziekenhuizen een contract waarin ook investeringen en/of innovaties zijn vastgelegd.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 2008 een vergunning verleend voor het uitvoeren van dotterbehandelingen bij het hart [percutane coronaire interventies]. Voorheen moesten mensen uit de regio Noord-Oost-Brabant voor een geplande dotterbehandeling of met een hartinfarct naar Utrecht, Nieuwegein of Eindhoven worden vervoerd.

In het eerste half jaar van 2008 zijn alleen geplande dotterbehandelingen uitgevoerd. Daarna konden ook patiënten met een acuut hartinfarct bij ons terecht. Tot nu gebeurden deze spoedbehandelingen op werkdagen tussen 8 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds.  Door een uitbreiding van het team kan men er nu dag- en nacht terecht. Patiënten met een acuut hartinfarct kunnen 24 uur per dag 7 dagen per week in ’s-Hertogenbosch terecht.