Symposium kapel JB-ziekenhuis/ramen MariusdLeeuw

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-08-2008
  Eén van de panelen uit 'De schepping' van Marius de Leeuw, dat komt te hangen in de nieuwe JeroenBoschziekenhuiskapel.

Op 13 september 2008 - Monumentendag - is er in het Groot Ziekengasthuis een symposium over de historie, de restauratie en de nieuwe toepassing van de glas in loodramen van Marius de Leeuw. Het gaat specifiek om de ramen de ‘Schepping van de Aarde’, die in de voormalige Caroluskapel zaten en die bijna door een Boxtelse sloper – stuksgewijs –waren verkocht.
Via de Stichting Vrienden van de kapel [Jeroen Boschziekenhuiis] zijn deze 180 !! panelen bewaard gebleven. Slechts enkelen kunnen worden geplaatst.
Architect Bas Molenaar van het nieuwe JB-ziekenhuis, kunstenares Angnes Bomers die als projectmedewerkster van het nieuwe ziekenhuis en als beeldend kunstenaar de ramen inventariseerde, Marius de Leeuw-kenner Theo Hoogbergen en Frank Coolen, als directeur van het glasbewerkingsbedrijf dat ze restaureerde, zijn de sprekers op het symposium.
Vanaf 15 augustus 2008 komt op www.jeroenboschziekenhuis.nl meer informatie over het symposium.
De kapel die [inclusief de inrichting] 2,2 miljoen euro kost, moet buiten het budget van de nieuwbouw van het ziekenhuis gefinancierd worden. Daar zorgt de stichting Vrienden van de Kapel voor.