Scholen in actie voor kinderafdeling JBZ

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-09-2010 Op maandag 20 september 2010  gaf voormalig hockeycoach Mark Lammers het startschot voor een actie tbv de kinderafdeling van het nieuwe JB-ziekenhuis. Initiatiefnemer is de Lambertusschool in Haarsteeg. Alle scholen in de regio worden opgeroepen in actie te komen om geld in te zamelen voor het kinderservies dat op de afdeling gebruikt zal worden.
Als herkenbaar symbool is voor de kikker gekozen, een verwijzing naar de kikker die op de wandschilderingen van de nieuwe kinderafdeling een hoofdrol speelt. Half april wordt de actie besloten met een kindersponsorloop.

Kinderen van de Lambertusschool in Haarsteeg deden  maandag 20 september 2010 mee aan een sportief evenement, waarbij ook de kikker centraal stond. Vertegenwoordigers uit alle klassen legden vijf keer een sportief parcours af, waarbij ook kikkersprongen gemaakt moesten worden.
Het was een eigen manier om geld in te zamelen voor de kinderafdeling van het JB-ziekenhuis.

Initiatiefnemer en schooldirecteur van de Haarsteegse Lambertusschool Frans van Buul: “De actie is een goede manier om gezondheid en bewegen onder de aandacht van de kinderen te brengen. Het soms enge ziekenhuis komt op die manier voor de kinderen veel dichter bij.” De kinderen vonden het erg leuk om kennis te maken met dokter Jaap de Witte en verpleegkundige Yvonne Pulles die bij de actie in witte jas aanwezig waren. Ook de peptalk van Mark Lammers om toch vooral veel te bewegen, viel goed in de smaak.
Eigen initiatief
De afgelopen periode hebben de directeuren van de Lambertusschool in Haarsteeg, de Walsprong in Zaltbommel en de Touwladder in St Michelsgestel de actie opgezet. Iedere school die meedoet kan zelf met ideeën komen. 
De slotmanifestatie van de actie voor de kinderafdeling vindt  in april 2011 plaats in het Jeroen Boschziekenhuis.