Opleidingsprijs voor 'Internen' van JB-ziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-11-2010 De Jonge Orde en de Landelijke Vereniging voor Medisch Specialisten in Opleiding heeft aan de opleiding Interne Geneeskunde van het Jeroen Boschziekenhuis de Opleidingsprijs 2010 toegekend. Dat heeft de vakjury met prof. Dr. Kruseman (voorzitter KNMG), dr. K. Lombarts (onderwijsdeskundige AMC), prof. Dr. van Gijn (oud-opleider neurologie UMCU) en dr. Pierik (Chirurg Isala klinieken] bekend gemaakt .

Deelnemers van de landelijke AIOS-dag verkozen de opleiding Interne Geneenskunde van het Bossche ziekenhuis tot beste opleiding. Internist Paetrick Netten, verantwoordelijk voor het nieuwe competentiegerichte opleidingsplan, nam de prijs in ontvangst. Er hadden zich 80 “best practices” aangediend.
De prijs, bestaande uit een beeldje en € 10.000 voor de opleiding, werd uitgereikt door Els Borst, oud-minister van Zorg. De jury was vooral erg onder de indruk hoe 'de Internen' daadwerkelijk alle nieuwe opleidingseisen in samenwerking met onze aios, met veel hulp van het Leerhuis en onderwijskundige Corry den Rooyen hebben vormgegeven.