Nieuwbouw Jeroen Bosch Ziekenhuis opgeleverd

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-12-2010 | Gewijzigd op: 24-12-2010
Donderdag 23 december 2010 heeft de directie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis de sleutel gekregen van de opgeleverde nieuwbouw. De bouwcombinatie Jeroen Bosch, de installatiecombinatie en de elektrotechnisch installateur hebben het werk binnen de gestelde oplevertermijn opgeleverd. Tegelijk met die mijlpaal is ook revalidatiecentrum Tolbrug opgeleverd dat onderdeel uitmaakt van het ziekenhuis.
Peter de Kubber van de Raad van Bestuur vindt dat '... Het bouwproces is erg voorspoedig verlopen. We kijken uit naar voorjaar  2011 als de nieuwbouw definitief in gebruik wordt genomen.’

Het complex is donderdag 23 december 2010 opgeleverd. De intrek gebeurt in fasen. De opening staat voor voorjaar 2011 gepland.

foto © paul kriele, 17 juni 2010.

Inrichting
In aanloop naar de verhuizing worden nog verschillende systemen geprogrammeerd en gevalideerd, zoals het oproepsysteem voor de verpleegkundigen en de apparatuur op de centrale sterilisatieafdeling. Verder wordt de nieuwbouw ook qua inrichting langzaamaan gereed gemaakt voor de inhuizing. De komende tijd worden de wachtruimtes met meubilair ingericht en de bewegwijzering aangebracht. Ook worden op korte termijn computers bij het bed van patiënten geïnstalleerd en wordt er medische apparatuur zoals röntgenapparatuur geplaatst.
De Trombosedienst verhuist als eerste op 12 april 2011. Daarna vindt de verhuizing van de locaties Carolus en Groot Ziekengasthuis naar de nieuwbouw plaats.