Opening Jeroen Boschziekenhuis door Willem Alexander

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-07-2011 | Gewijzigd op: 04-07-2011
Op de eerste vakantiedag van zomer 2011 van Bastion Oranje opende prins Willem Alexander het nieuwe Jeroen Boschziekenhuis. Fotograaf Roland Brouwer legde die ceremonie vast.

-Boven: De aankomst van prins Willem Alexander per Helicopter [links bovenin].
-Rechts: De begroeting door CdK Wim van de Donk [r.] , voorzitter van de Raad van Bestuur Willy Spaan [l.] en burgemeester Ton Rombouts.
-Recht: De rij genodigden met vooraan de commissaris, dan Willy Spaan, de prins, RvB-lid Peter de Kubber en burgemeester Rombouts en  2e van links wethouder Huib van Olden
.

foto's © roland brouwer, 24  juni 2011.

De openingsceremonie met kristallen bol en Scapino Ballet

Na toespraken door de leden van de Raad van Bestuur met een welkom en een visie op de transparante organisatie door de voorzitter van de Raad van Bestuur Willy Spaan en een verhandeling door Bestuurslid Peter de Kubber [over de transparantie en de vormgeving van het nieuwe ziekenhuis] volgde een muzikaal intermezzo van harpiste Wendy Rijken. 

Gita Gallé, lid van de Raad van Bestuur, gaf een toelichting op de audio visual, die inging op de patiëntvriendelijkheid van het ziekenhuis.
De openingsceremonie, getiteld 'Zichtbaar Verenigd voor de patiënt', werd door het Scapino Ballet in een bijzondere presentatie [Spheric E-motion] opgevoerd. Daarin werd het samengaan van  de Bossche ziekenhuizen uitgebeeld.

Daarop aansluitend verrichtte de prins -uitgenodigd door de danser en danseressen - de openingshandeling door symbolisch een miniatuur ontwerp van de fontein voor op het plein te onthullen.
Tot slot bood de voorzitter van de Raad van bestuur Willy Spaan, het boek 'Beter worden in de stad van Jeroen Bosch en de dvd met 'Zichtbaar Verenigd' aan aan de prins. [Zie foto's van © roland brouwer hierboven].

Na de officiële handeling bezocht de prins de kinderafdeling en was er een informele nazit van de prins met  ziekenhuismedewerk[st]ers.

Vertrek prins Willem Alexander
foto's © roland brouwer, 24 juni 2011. Vertrek  per heli van prins Willem Alexander na een begroeting door de piloot.


Terug naar boven