Elseviers beste ziekenhuizen

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-09-2008 In Brabant behoort het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom bij het Elseviersonderzoek tot de toppers. Landelijk gezien staat ‘Bergen op Zoom’ op de 2e plaatst en laat het St. Anthonius in Nieuwegein als beste voorgaan.

Ook -landelijk- doet het Elkerliek ziekenhuis in Helmond het erg goed.

Het Jeroen Boschziekenhuis scoort in de top 100 [bureau Lagendijk] op diverse categorieën gemiddeld tot matig, maar op de kwaliteit van de specialismen en faciliteiten en onderzoek behaalt JBZ: goed.
Het Elisabeth inTilburg staat in die top op de achtste plaats. Terwijl het Tweede Stedenziekenhuis globaal goed functioneert en alleen op faciliteiten en onderzoek een gemiddelde haalt.
Amphina in Breda toont diverse matige scores, het Maasziekenhuis in Boxmeer staat er iets beter voor.
Het Catharina in Eindhoven heeft uitstekende scores op medisch functioneren en faciliteiten en onderzoek, maar slecht in de omgang met patiënten en de samenwerking met de zorgverwijzers.
Het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven doet het over de gehele linie goed, behalve op gebied van personeel en organisatie. Oss is goed in verpleegkundig functioneren en de omgang met de zorgverwijzers en gemiddeld inzake medisch functioneren en de kwaliteit van de specialismen en faciliteiten en onderzoek.
Zie ook Elsevier