Peter Langenbach opvolger Peter de Kubber van JBZ

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-07-2011 | Gewijzigd op: 06-08-2011
De Raad van Toezicht heeft Peter Langenbach (1969) benoemd tot Raad van Bestuurslid van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hij treedt op 1 september 2011 toe en volgt hiermee de heer P.J.J. de Kubber op. Hij wordt een directe collega van Willy Spaan (voorzitter) en Gita Gallé. Peter Langenbach is sinds 2008 directeur Financiën en Control van het ziekenhuis. In juni 2011 is hij gekozen tot Zorgfinancial van het jaar. In zijn nieuwe functie blijft hij zich richten op het financieel beleid van het ziekenhuis.

Peter Langenbach [*1969] nieuw lid Raad van Bestuur bij Jeroen Boschziekenhuis.

In de afgelopen drie jaar heeft Peter Langenbach als financieel directeur afspraken gemaakt met de ABN AMRO Bank over de financiering van het nieuwe ziekenhuis en met zorgverzekeraars over de vergoeding van de kapitaallasten. Daarnaast was hij als voorzitter van de financiële commissie nieuwbouw verantwoordelijk voor de bewaking van het nieuwbouwbudget.

Loopbaan
Na het afronden van de KMA heeft Peter Langenbach tussen 1993 en 2005 diverse financiële functies binnen de Koninklijke Luchtmacht bekleed. Waaronder een functie in de Verenigde Staten als Liaison Officier en financieel adviseur op het Ministerie van Defensie. Naast zijn werk bleef Langenbach doorstuderen; bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg, postdoctoraal Registercontroller aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en diverse bestuursopleidingen. In 2005 maakte Langenbach de overstap naar de gezondheidszorg en werd hij manager ICT, PenO en Financiën in het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.
 Naast zijn functie als directeur Financiën en Control van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, is Peter Langenbach ook interim algemeen directeur van het Sport Medisch Centrum JBZ geweest. Eveneens is hij lid van de Raad van Toezicht van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant en treedt hij voor de NIAZ op als auditor. Zijn kennis en ervaring binnen en buiten de gezondheidszorg zijn van grote waarde voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis.