JBZ: Inwijding kunstwerk 'Levensloop' van Fiona Tan

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-08-2011 Op 29 augustus 2011 neemt het Jeroen Bosch Ziekenhuis het kunstwerk 'Levensloop' van Fiona Tan, dat  speciaal voor het ziekenhuis is gemaakt, in. Daar zal -in aanwezigheid van de kunstenares- een toelichting op het werk worden gegeven. 

Toespraken staan gepland door de bestuursvoorzitter prof. dr. Willy Spaan en drs. Simone Kleinhout van de Amsterdamse stichting SKOR.
Het kunstwerk, dat buiten de 1-2 % 's Rijks regeling rond nieuwbouwprojecten valt, is een moderne variant van de  de 10e eeuw populaire levenstrap, waarbij in piramidevorm de zeven levensfasen van de mens worden getoond. De installatie bestaat uit zeven monitoren [zwijgende filmportretten], die in piramide vorm aan de muur bevestigd zijn.
Zo kan het zijn dat bij binnenkomst een bezoeker een jonge man van 38 bovenin zit, maar bij het verlaten van het gebouw een baby van vijf maanden of een oude vrouw.

De in Indonesië geboren en in Australië opgegroeide videokunstenares Fiona Tan vertegenwoordigde Nederland in 2009 op de Biënnale in Venetië met drie werken, waaronder haar nieuwste videoinstallatie Disorient.

Op 18 oktober a.s. organiseert het ziekenhuis een middag, waarbij álle kunstwerken in het publieke domein van het ziekenhuis worden gepresenteerd.